Περιορίστηκε η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική περιοχή στον Άγιο Βλάση Τρίπολης. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση τόσο με εναέρια όσο και με επίγεια μέσα.

Ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA και επιβεβαίωσε ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει τεθεί σε έλεγχο.

«Τα πράγματα είναι σχετικά καλά, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστική στο σημείο για να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις. Ήταν μία φωτιά σχετικά δύσκολη που ξεκίνησε χθες το απόγευμα σε μία περιοχή δίπλα ακριβώς από την Τρίπολη. Στην περιοχή αυτή υπάρχει ένα πολύ πυκνό πευκόδασος που είναι σε μία πλαγιά με πολύ δύσκολη πρόσβαση για τους πυροσβέστες», είπε ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή του Αγίου Βλασίου.

«Υπάρχει μία σύλληψη ενός 29χρονου, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο με τρία σημεία ταυτόχρονα, όποτε πιθανότητα μιλάμε για εμπρησμό», επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Τρίπολης.