Τουλάχιστον περίεργο και άκρως ανατρεπτικό το εφετινό καλοκαίρι για την Παρί Σεν Ζερμέν, που όσο ισχυρή έδειχνε τόσο ευάλωτη αποδεικνύεται.

Συμπτωματικά ή μη η διοίκηση του γαλλικού κλαμπ έχει κάθε τόσο να διαχειριστεί και μια νέα αγωνιστική κρίση.

Ο Μέσι άνοιξε την πόρτα

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι ήταν το πρώτο μεγάλο χτύπημα που δέχθηκε το οικοδόμημα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε από νωρίς δείξει τις προθέσεις του, σχεδόν από τον περασμένο χειμώνα, αλλά η επικύρωση της απόφασής του να φύγει από το Παρίσι ήταν ένα ισχυρό πλήγμα στο πρεστίζ των πρωταθλητών Γαλλίας.

Του Κιλιάν Εμπαπέ η ανυποχώρητη στάση πυροδότησε μια δεύτερη βόμβα στα θεμέλια της Παρί. Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας έχει ήδη παροπλιστεί, εξαιτίας της ρήξης με τη διοίκηση, και προπονείται με όσους συμπαίκτες του δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν.

Παράλληλα το ένα τελεσίγραφο διαδέχεται το άλλο όσο η κατάσταση παραμένει σε αδιέξοδο.

Αυτός απαιτεί να του πιστωθεί το μπόνους αφοσίωσης, που προβλέπει η ισχύουσα σύμβασή του, αλλά ταυτόχρονα δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Νασέρ αλ Κελαϊφί αρνείται να ρίξει νερό στο κρασί του και θέτει συγκεκριμένους όρους για να τον παραχωρήσει (στη Ρεάλ Μαδρίτης).

Το ξαφνικό αίτημα αποχώρησης του Νεϊμάρ

Στον φαύλο αυτόν κύκλο έρχεται να εισέλθει πλέον και ο Νεϊμάρ, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Equipe κατέθεσε αίτημα την Κυριακή για την παραχώρησή του.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μόνο καλές σχέσεις δεν διατηρεί με τους οργανωμένους της Παρί. Αποτελούσε από καιρό persona non grata στα στέκια των φανατικών και μόλις πριν από τρεις μήνες ήταν που μερίδα οπαδών βρέθηκε έξω από το σπίτι του για να του εκφράσει με οργισμένο τρόπο πως είναι ανεπιθύμητος.

Βέβαια, με δεδομένο πως ο Νεϊμάρ δεσμεύεται έως το καλοκαίρι του 2025, η φόρμουλα που θα πρέπει να βρεθεί για να αποτελέσει παρελθόν από την Παρί Σεν Ζερμέν είναι αρκετά περίπλοκη και σίγουρα χρονοβόρα. Η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται ήδη ως ένας πιθανός προορισμός, συνδυαστικά με την προσπάθεια της Παρί ν’ αποκτήσει τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Κυκλοφορεί ευρεώς πλέον πως πίσω απ’ αυτήν την κίνηση βρίσκεται ο μεγαλοατζέντης Πίνι Ζάχαβι, διότι προσφάτως ο Βραζιλιάνος είχε δηλώσεις πως είτε τον αγαπούν είτε όχι αυτός θα παραμείνει στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ουδείς, σε αυτήν τη χρονική περίοδο, θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διαχειρίζεται τρομερά άβολες καταστάσεις, τις οποίες σίγουρα δεν φανταζόταν όταν απαντούσε καταφατικά.