Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 60χρονος Ιταλός που συνελήφθη χθες Κυριακή (6/8) στην Κέρκυρα. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές με την κατηγορία για σχέσεις με την Καμόρα, για την υπόθεση της έκδοσης του ή μη, θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο 60χρονος ήταν φυγόδικος από το 2012 αφού είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών. Φέρεται να είχε σχέσεις με την μαφιόζικη οργάνωση Καμόρα και συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 100 επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι συνελήφθη μετά από δωδεκαετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τον πρόδωσε μία φωτογραφία η οποία τον έδειχνε στον όροφο με πανό και κασκόλ από την ομάδα της Νάπολι, η οποία πήρε πρωτάθλημα.

Μάλιστα ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.