Η ατζέντα της ημέρας: Το όραμα του Μπακογιάννη – Η κλιμάκωση στην Ουκρανία – Η ώρα του ανακριτή στη Λάρισα

Όσοι έχουν μείνει στην Αθήνα δεν χρειάζεται να δουν το ημερολόγιο για να αντιληφθούν ότι έχουμε 7 Αυγούστου. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν αδειάσει, οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί και οι θέσεις πάρκινγκ δεν αποτελούν τώρα «λαχείο» ούτε και στις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές...

1

«Οπου λύνεις προβλήματα, το μαύρο εξαφανίζεται»

  • Το «λάθος» της Πανεπιστημίου: Συνέντευξη στο Βήμα και στον Γρηγόρη Μπέκο παραχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε λάθη και καθυστερήσεις στον σχεδιασμό της Πανεπιστημίου αναλύοντας ότι οραματίζεται μια Αθήνα σύγχρονη, φιλελεύθερη, πλουραλιστική και κλιματικά ουδέτερη.
  • «Το μαύρο δεν ταιριάζει στην Αθήνα»: «Το μαύρο δεν ταιριάζει στην Αθήνα. Απλά, σταράτα και ξεκάθαρα. Οφείλουμε να έχουμε ένα μέτωπο, πέρα και πάνω από παρατάξεις και ιδεολογίες, πέρα και πάνω από εγωισμούς, ενάντια στη βία και στο μίσος, ενάντια στο μαύρο. Και μέχρι στιγμής το καταφέραμε» απάντησε ερωτηθείς για την κινητικότητα στον χώρο της Ακροδεξιάς.
  • Η απάντηση Ζαχαριάδη: Τις αναφορές του δημάρχου Αθηναίων δεν άφησε ασχολίαστες ο Κώστας Ζαχαριάδης που κατεβαίνει υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί να επιτραπεί να κατέβει στις δημοτικές εκλογές ένας υπόδικος ναζί;» αναρωτήθηκε ο ίδιος σε ανάρτηση-ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο.
2

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό

  • Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο: Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στη Λεμεσό και οι κυπριακές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU για την κατάσβεσή της.
  • Εκκενώθηκαν οικισμοί: Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Αψιού και Μαθικολώνη καθώς ανάμεσα στους οικισμούς αυτούς βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς.
  • Πώς συνδράμει η Ελλάδα; Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα το πρωί στην Κύπρο δύο αεροσκάφη Canadair.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η ώρα του ανακριτή για τον 52χρονο στη Λάρισα

  • Τι θα ισχυριστεί; Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή Λάρισας ο 53χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την 43χρονη σύζυγό του επειδή του ζήτησε διαζύγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος θα υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγό του, ενώ θα ισχυριστεί ότι ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης αστυνομικού ήταν εκείνο που προκάλεσε την οργή και την άγρια επίθεση σε βάρος της.
  • Την χτυπούσε για πάνω από μία ώρα: Επί μία ώρα κι ένα τέταρτο ξυλοκοπούσε την 43χρονη αξιωματικό της αστυνομίας ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα από τις 03:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 04:15 όταν και επενέβησαν οι Αρχές μετά από ειδοποίηση γειτόνισσας που άκουσε τις φωνές.
  • «Μου έκανε μεγάλη ζημιά»: Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς», δήλωσε η 43χρονη μέσα από το νοσοκομείο.
4

Το Κίεβο έπληξε γέφυρα στην Κριμαία

5

Οι εξελίξεις στον Νίγηρα τρομάζουν τη Δύση

  • Τι συμβαίνει στον Νίγηρα; Μια γεωπολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει τo τελευταίo διάστημα, με επίδικο τον έλεγχο του ουρανίου που τροφοδοτεί την ευρωπαϊκή πυρηνική βιομηχανία. O Νίγηρας, χώρα στη Δυτική Αφρική, πρώην αποικία της Γαλλίας, πάμπτωχη κατά τα λοιπά, αλλά πλούσια σε κοιτάσματα ουρανίου, είδε στις 26 Ιουλίου τον στρατό της να ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ κατηγορώντας τον για κακή διακυβέρνηση.
  • Γιατί ανησυχεί η Ευρώπη; Αφενός η Γηραιά Ηπειρος έχει χάσει σημαντική επιρροή στην περιοχή μετά από παρόμοια στρατιωτικά πραξικοπήματα σε γειτονικές χώρες όπως το Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο. Και αφετέρου είναι μια εξέλιξη που προκαλεί εύλογες ανησυχίες ότι ο Νίγηρας, που αποτελούσε μεταξύ άλλων σύμμαχό της κατά των τζιχαντιστών και τελευταίο σημαντικό στήριγμα στη ζώνη του Σαχέλ, θα μπορούσε να αλλάξει πλεύση αναζητώντας καταφύγιο στην αγκαλιά της Ρωσίας.
  • Πώς εμπλέκεται η Ρωσία; Ολες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα και αναλυτές αναφέρουν ότι ο ρωσικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έχει τροφοδοτήσει τα αντιδυτικά αισθήματα στην ευρύτερη περιοχή. Είναι άλλωστε γνωστή η αυξημένη εμπλοκή της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ στη Δυτική και τη Βόρεια Αφρική.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr