Ελεύθεροι αφέθηκαν οι αδελφοί Τέιτ, καθώς ήρθη ο κατ’ οίκον περιορισμός τους. Τα δύο αδέρφια είχαν συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Ιούνιο, με τους ίδιους να αρνούνται όλα όσα τους αποδίδονται.

Όπως αναφέρει το BBC, ο ο γνωστός για τις μισογυνίστικες απόψεις του influencer Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα, όταν τους ζητείται, και να ενημερώνουν για οποιαδήποτε αλλαγή διεύθυνσης.

Παράλληλα, τους απαγορεύεται να επικοινωνήσουν με τις δύο Ρουμάνες συνεργάτες τους, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, τους μάρτυρες ή τα φερόμενα θύματα και τις οικογένειές τους. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των όρων θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή τους σε κατ’ οίκον περιορισμό ή ακόμα και σε προληπτική κράτηση. Δικαστής θα ελέγχει τη συμμόρφωση με τους εν λόγω όρους για τις επόμενες 60 ημέρες.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στο ρουμανικό δικαστικό σύστημα για τη δίκαιη εξέταση του αιτήματός μας», ανέφερε εκπρόσωπος των αδελφών Τέιτ σε σχετική του δήλωση μετά το άκουσμα της απόφασης. «Αυτό το αποτέλεσμα μάς δίνει σιγουριά ότι ακόμα πιο ευνοϊκές εξελίξεις είναι στον ορίζοντα».

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Ο influencer και άλλα τρία άτομα κατηγορήθηκαν για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα.

Επανειλημμένα βρέθηκε υπό έλεγχο για τις δηλώσεις του, με τον ίδιο να αποκαλεί τον εαυτό του μισογύνη, ενώ υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι εν μέρει υπεύθυνες όταν βιάζονται και ότι ανήκουν στους άνδρες. Ο Τέιτ ισχυρίζεται επίσης ότι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε δεν είναι πραγματική, ενώ συγκρίνει τον κόσμο μας με τον εικονικό κόσμο του Matrix.

Ο Βρετανός, πρώην kickboxer, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον ακολουθούν κυρίως (νεαροί) άνδρες. Ο λογαριασμός του απενεργοποιήθηκε πέρυσι από το Facebook και το Instagram, έχοντας μέχρι τότε 4,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

Σημειώνεται πως το 2017, ο λογαριασμός του στο Twitter είχε μπλοκαριστεί, αλλά όταν ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας, ανέκτησε την πρόσβασή του, φτάνοντας στους 7,5 εκατομμύρια ακόλουθους.