Η μεταγραφική «σαπουνόπερα» του καλοκαιριού έφτασε στο τέλος της, καθώς ο Νίκολα Μίροτιτς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αρμάνι.

Η ιταλική ομάδα ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης για τη συμφωνία της με τον Μαυροβούνιο φόργουορντ (2.08), ο οποίος προ λίγων εβδομάδων έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδα της Euroleague. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ολυμπιακός, που έψαχνε τον αντικαταστάτη του Σάσα Βεζένκοβ, και ο Παναθηναϊκός, προτού στραφεί στη λύση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ακολούθως στη μάχη μπήκε γερά και η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ο ίδιος ο Μίροτιτς επέλεξε να μην ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας της οικογένειάς του.

Η σύμβαση του 32χρονου με τη Μιλάνο είναι διάρκειας τριών ετών, ως το καλοκαίρι του 2026. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να κάνει «τη μέγιστη προσπάθεια για να επιστρέψω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο κ. Αρμάνι και ο κ. Ντελ’Όρκο».

Η Αρμάνι είναι η τρίτη ομάδα του Μίροτιτς στην Ευρώπη μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Στο μεσοδιάστημα αγωνίστηκε στο NBA για τους Σικάγο Μπουλς, τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και τους Μιλγουόκι Μπακς.