Για το «κίνημα της πετσέτας» που διεκδικεί χώρο στην παραλία, ο οποίος καταλαμβάνεται -πολλές φορές- παράνομα από ξαπλώστρες σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η κοινωνία των πολιτών, πολλές φορές, αναδεικνύει πολύ πιο γρήγορα ζητήματα και επισπεύδει την επίλυση των διαδικασιών, η οποία έχει, όμως, ήδη ξεκινήσει από την Κυβέρνηση. Πράγματι, λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα θέμα: το θέμα της εφαρμογής του νόμου, το θέμα του σεβασμού των συμβάσεων παραχώρησης κάποιου συγκεκριμένου χώρου. Οι πολίτες και στα περιστατικά που είδαμε στην Πάρο και σε άλλες περιπτώσεις βγαίνουν μπροστά. Πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι διεκδικούν το αυτονόητο. Εμείς θα πούμε ότι αυτό το οποίο διεκδικούν, εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε, που είναι δηλαδή ό,τι έχει συμφωνηθεί να τηρείται» είπε.

Ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι κυβέρνηση δεν περίμενε τώρα να ξεκινήσει τώρα τους ελέγχους ή την επιβολή προστίμων ούτε τις πολύ σοβαρές κυρώσεις όπως τις κατεδαφίσεις.

«Στη συγκεκριμένη παραλία στην οποία πήρε περισσότερες διαστάσεις -μιλάμε για τη Σάντα Μαρία- οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν προηγηθεί εδώ και κάποιες ημέρες: 21 και 24 Ιουλίου ήταν οι σχετικές εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες, μάλιστα, από ό,τι έχω την εικόνα, βρήκαν αρκετά τα οποία πρέπει να διορθωθούν ή και ίσως και κάποιες παραβάσεις από ό,τι φαίνεται» είπε.

Και συνέχισε: «Με χαρά είδα μια φωτογραφία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου η εικόνα της παραλίας, και μετά από τη δημοσιότητα που έδωσαν οι πολίτες και μετά την άμεση παρέμβαση που υπήρξε, έχει μεγάλη διαφορά από την εικόνα πριν από την παρέμβαση των πολιτών».