Την απόφαση να χωρίσουν κοινοποίησαν την Τετάρτη (2/8) ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, και η σύζυγός του Σοφί.

Το ζεύγος είχε παντρευτεί τον Μάιο του 2005 και στη διάρκεια του κοινού βίου του απέκτησε τρία παιδιά.

«Η Σοφί και εγώ θέλουμε να μοιραστούμε το γεγονός ότι έπειτα από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να χωρίσουμε» ενημέρωσε στην ανάρτησή του ο Τριντό.

«Όπως πάντα, παραμένουμε μια δεμένη οικογένεια με βαθιά αγάπη και μεταξύ μας σεβασμό για ό,τι έχουμε χτίσει και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά στο μήνυμά του.

Η σύζυγός του μοιράστηκε σχεδόν όμοιο μήνυμα στους δικούς της λογαριασμούς.

Έχει υπογραφεί το διαζύγιο

Το γραφείο του Τριντό ανακοίνωσε ότι οι δυο τους έχουν ήδη υπογράψει μια νομική πράξη. «Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σχετικά με την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον».

Αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2015 ο Τριντό εμφανιζόταν πολύ συχνά με τη Σοφί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ταξίδια. Τα τελευταία χρόνια όμως εκείνη περιόρισε τις κοινές εμφανίσεις τους, παρόλο που ήταν παρούσα στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

«Παραμένουν μια δεμένη οικογένεια και η Σοφί και ο πρωθυπουργός επικεντρώνονται στην ανατροφή των παιδιών τους σε ένα ασφαλές, στοργικό περιβάλλον. Η οικογένεια θα κάνει μαζί διακοπές, από την επόμενη εβδομάδα», προστέθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τριντό, ζητώντας να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή τους.