Ύστερα από χίλια και πλέον παιχνίδια στα γήπεδα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έβγαλε τα γάντια του και είπε το μεγάλο αντίο. Ένα αντίο που τον δυσκόλεψε πάρα πολύ, μια απόφαση που προσπαθούσε να τρενάρει όσο το δυνατόν περισσότερο επεκτείνοντας την καριέρα του ως τα 45 χρόνια του.

Ίσως γι’ αυτό η απόσυρση του θρυλικού «Τζίτζι» από τη δράση ήρθε χωρίς πολλά λόγια. Με τις λίγες αυτές λέξεις που συνόδευσαν ένα βίντεο, ο βετεράνος Ιταλός τερματοφύλακας θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τον βοήθησαν, τον έσπρωξαν ή τον ανέχτηκαν για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

«Αυτό είναι παιδιά! Μου δώσατε τα πάντα. Σας έδωσα τα πάντα. Το κάναμε παρέα», έγραψε λιτά και περιεκτικά κλείνοντας έναν τεράστιο κύκλο.

Ο Μπουφόν, παιδί της Τοσκάνης, ξεπήδησε από τα φυτώρια της Πάρμα, με την οποία έγινε επαγγελματίας και ακολούθως αγωνίστηκε σε Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν, κατακτώντας 26 συλλογικά τρόπαια.

Κορυφαία αναμφίβολα στιγμή του ο παγκόσμιος τίτλος με την εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ του 2006.

Του έλειψε πάντως ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης, καθώς η Γιουβέντους ήταν τρεις φορές φιναλίστ χωρίς να κατακτήσει το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.