Οι κάτοικοι της Ιταλίας βίωσαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον Ιούλιο αλλά σύντομα ο καιρός θα αλλάξει με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Από μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται πτώση αρχίζοντας από τις βόρειες περιφέρειες της χώρας. Την Παρασκευή η θερμοκρασία πρόκειται να μειωθεί στην κεντρική Ιταλία και το Σαββατοκύριακο σε όλη την υπόλοιπη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών της Σαρδηνίας και της Σικελίας, όπου την περασμένη εβδομάδα ο υδράργυρος άγγιξε τους 47 βαθμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, αυτή η «πρόγευση φθινοπώρου» μπορεί να διαρκέσει και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, με θερμοκρασίες κάτω από τον μέσο όρο της συγκεκριμένης περιόδου, σε όλη την Ιταλία αναφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ιταλία.

Μετά από τις καταιγίδες που έπληξαν τον ιταλικό Βορρά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η Πολιτική Προστασία και σειρά δήμων αναμένεται να λάβουν μέτρα πρόληψης, για να περιοριστούν όσο γίνεται περισσότερο τυχόν ζημιές, σε περίπτωση νέων μεγάλων νεροποντών και χαλαζοπτώσεων.