Σοβαρά τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα από πυρά αστυνομικού μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (1/8) στον Ευαγγελισμό ένας άνδρας στον Κολωνό.

Σύμφωνα με όσα είχαν προκύψει αρχικά από το ρεπορτάζ, αστυνομικός άρχισε να καταδιώκει έναν ύποπτο για ληστεία σε τράπεζα και τον πυροβόλησε για να τον ακινητοποιήσει.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν γύρω στις 11:30.

Τι ανέφερε η Αστυνομία

Όπως ανέφερε ακολούθως το δέλτιο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ  «πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».