Η Εισαγγελεάς του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ζητά τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών του αναφορικά με την κατάληψη τμημάτων των παραλιών στην Πάρο αλλά και το ζήτημα της λειτουργίας καταστήματος σε παραλία της Σερίφου το οποίο έχει σφραγιστεί.

Σύμφωνα με την «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες παραλίες» που έχει δημιουργήσει το γνωστό ως «κίνημα της πετσέτας» στο νησί  δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία καθώς οι περισσότερες και στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της κίνησης πολιτών  οι επιχειρηματίες  μισθώνουν  από τον Δήμο τμήμα των παραλιών και στη συνέχεια επεκτείνουν αυθαίρετα το χώρο ο οποίος καλύπτεται από ομπρέλες και  ξαπλώστρες.

Η κ. Αδειλίνη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ  στην παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Ολυμπία Λαμπροπούλου, αναφέρει: «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Οι καταγγελίες που θα διερευνηθούν από την Εισαγγελία Σύρου αφορούν επίσης δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία,  ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, σφράγισε επιχείρηση beach bar, η οποία όμως εξακολουθεί να  λειτουργεί παράνομα.

Η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου σχετικά με την Σέριφο αναφέρει: «Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».