Μεγάλη  φωτιά στη Χίο ξέσπασε χθες βράδυ, Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τη κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα. Λίγο αργότερα εστάλη -μέσω του 112- μήνυμα, στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Στο σημείο αυτήν την ώρα επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από τα ξημερώματα 28 δασοκομάντος από την Αθήνα και άλλοι 9 από τη Μυτιλήνη, και κατάφεραν να την οριοθετήσουν ενώ λίγο μετά τις 5:30 δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Το θετικό είναι πως οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πιο εύκολο.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα και μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.