Θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε 9χρονο στο Καλαμάκι Κορινθίας, με αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί με αφόρητους πόνους στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthostv είναι το τρίτο περιστατικό στην ίδια περιοχή.

H θαλάσσια ανεμώνη μοιάζει με μέδουσα και έχει πολλά χρώματα. Το πλάσμα αυτό όμως όχι μόνο είναι σαρκοφάγο αλλά φημίζεται για τη λαιμαργία και την επιθετικότητά του.

Λόγω ανατομίας, δε μπορούν να κινηθούν πολύ εύκολα, συνεπώς εξαρτώνται απ’ την τροφή που θα μπλεχτεί στα εκτεταμένα πλοκάμια τους ή το περιστόμιό τους. Το θύμα που πιάνεται ναρκώνεται πρώτα με την ενέργεια των κνιδοφόρων κυστεών τους και μετά προωθείται με το στόμα στο στομάχι τους. Μάλιστα, το τμήμα της τροφής που δεν χωνεύεται αποβάλλεται από το στόμα.

Πού θα τη βρείτε

Κατά κανόνα οι θαλάσσιες ανεμώνες ζουν κολλημένες στα βράχια, υπάρχουν όμως και είδη που ζουν στην άμμο ή τη λάσπη και άλλα που κολλούν σε κοχύλια και μέδουσες.

Είναι πιθανό να τις συναντήσετε στα ρηχά νερά, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί να μην τις πατήσετε και κυρίως να μην κάτσετε πάνω τους. Στην Ελλάδα, πολλά περιστατικά τσιμπήματος ανεμώνης έχουν σημειωθεί στην Καραθώνα του Ναυπλίου.

Τι προκαλεί το τσίμπημα

Σε περίπτωση που η θαλάσσια ανεμώνη σας τσιμπήσει πέρα από τον εντονότατο πόνο και την ενοχλητική φαγούρα, θα κάνουν την εμφάνισή τους εξανθήματα στο δέρμα σας, το οποίο θα μοιάζει σα να έχετε καεί.

Σε περίπτωση αλλεργίας η αναφυλαξία είναι επίσης πιθανή. Τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο για ενέσιμη χορήγηση κορτιζόνης ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο, τα εξανθήματα και ο κνησμός.