Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Κανανάσκις, ορεινή περιοχή δυτικά του Κάλγκαρι , ανέφερε η καναδική αστυνομία, RCMP.

Σύμφωνα με την RCMP, αεροπλάνο με πέντε επιβάτες και έναν πιλότο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Σπρίνγκμπανκ κοντά στο Κάλγκαρι το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) με προορισμό το Σάλμον Αρμ, στη Βρετανική Κολομβία.

Εκπρόσωπος της RCMP, ο σμηνίας Ράιαν Σίνγκλετον, δήλωσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε γύρω στις 9.30 μ.μ. τοπική ώρα (06:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας). Λίγο μετά ξεκίνησε έρευνα από μοίρα της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας, RCAF, που εδρεύει στο Γουίνιπεγκ.

Η μοίρα εντόπισε το σημείο της συντριβής και, με τη βοήθεια της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης των πάρκων της Αλμπέρτα, αναζήτησε επιζώντες. Ωστόσο και οι έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο είχαν σκοτωθεί, είπε ο Σίνγκλετον.

«Η ανάκτηση των σορών του πιλότου και των επιβατών ήταν πολύ απαιτητική λόγω του δύσκολου ανάγλυφου του εδάφους» είπε ο Σίνγκλετον, προσθέτοντας πως το Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών στον Καναδά διενεργεί έρευνα για το δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ