Βαρύ είναι το κλίμα στην Πάτρα μετά τον θάνατο της 14χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή η οποία νοσηλευόταν για τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, ύστερα από τροχαίο ατύχημα.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το απόγευμα της Δευτέρας (31/7) το τελευταίο αντίο στην 14χρονη. Οι γονείς της πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, δίνοντας με αυτόν τον τρόπου ζωή σε συνανθρώπους μας.

Η κηδεία της θα τελεστεί τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών και η οικογένεια της Χριστίνας παρακαλεί όλους όσοι θέλουν να τιμήσουν την μνήμη της και να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, να είναι ντυμένοι στα λευκά.

Στο μεταξύ, συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός του εκπαιδευτικού προσωπικού του 5ου γυμνασίου Πατρών, του σχολείου όπου φοιτούσε.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

»Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας.

»Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

»Καλό ταξίδι Χριστίνα…

»Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας».