Το διαμελισμένο πτώμα μιας 70χρονης, την οποία σκότωσε και τεμάχισε ο 35χρονος γιος της, βρέθηκε σε ένα κανάλι δίπλα στον ποταμό Μεύση, κοντά στη Λιέγη στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης.

Τα μέλη της γυναίκας βρέθηκαν μέσα σε ένα ψυγείο και σε ένα άλλο δοχείο που είχαν πεταχτεί στο νερό από τον δράστη. Οι Αρχές την ταυτοποίησαν από το τατουάζ της όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Κατρίν Κολινιόν. Ο 35χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ζαβεντάμ.

Ο δράστης σκόπευε να επιβιβαστεί σε μια πτήση με προορισμό τη Νότια Κορέα, διευκρίνισε η Κολινιόν. Ομολόγησε την πράξη του και αφού του ασκήθηκε δίωξη αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Το θύμα ζούσε στο Σερέν, κοντά στη Λιέγη, μαζί με τα δύο παιδιά της και την εγγονή της. Ο γιος της ομολόγησε την πράξη του σε έναν συγγενή τους και ο τελευταίος με τη σειρά του το είπε σε κάποιο άλλο πρόσωπο που αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Μητέρα και γιος καυγάδιζαν συχνά τα τελευταία χρόνια, αφού εκείνος αποφάσισε να επιστρέψει στην οικογενειακή εστία μετά την πανδημία της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP