Με τη Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Έρχεστε να καλύψετε ένα κενό συγκεντρώνοντας πολιτικές οι οποίες ήταν κατακερματισμένες σε πολλά διαφορετικά υπουργεία, που όμως αφορούν όλους και θα έλεγα ιδίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Γι αυτό και θα υποστηρίξουμε με πολύ μεγάλη θέρμη το έργο σας σε μια σειρά από πολιτικές. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο αυξάνεται κατά 8% και το οποίο αποτελεί μία κατάκτηση που θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πιλοτικά από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Οι πολιτικές συνολικά για το παιδί, ζητήματα τα οποία αφορούν την ένταξη στην κοινωνική και στην οικονομική ζωή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια την προηγούμενη τετραετία να βγάλουμε στην επιφάνεια προβλήματα με τα οποία ενδεχομένως άλλες κυβερνήσεις να μην ήθελαν να ασχοληθούν» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας»

Και συνέχισε: «Για μας δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας, συμπολίτες μας οι οποίοι δεν αξίζουν της φροντίδας και της προστασίας του κράτους. Είναι ευκαιρία να πειραματιστούμε και με πολύ καινοτόμες πολιτικές. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενεργό γήρανση που τόσο σημαντικά είναι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κοινωνίες οι οποίες πια γερνούν όπως και η δικιά μας. Θέλουμε οι πιο ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι πραγματικά παραγωγικοί και χρήσιμοι και να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Και φυσικά τα ζητήματα που αφορούν οριζόντια την ισότητα. Εκεί δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις και στα ζητήματα που αφορούν συνολικά τις συμπεριληπτικές μας πολιτικές. Έχουμε θέσει τις φιλοδοξίες μας πολύ ψηλά, στην εφαρμογή της στρατηγικής μας και για τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας».