Στις 10 Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που ξεκίνησαν χθες το βράδυ (26/7) για τη βελτίωση του οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού, σε όλο το μήκος της από το Φαληρικό Δέλτα έως τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, και μόνο από τις 21:00 έως 06:00. Ήδη τέθηκαν από την Τροχαία σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ανοδικό ρεύμα προς Αθήνα από το Φαληρικό Δέλτα.

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν σε 2 φάσεις.

Πρώτη φάση

Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από το Φαληρικό Δέλτα, μέχρι και την Φραντζή (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Δεύτερη φάση

Η δεύτερη φάση, από την Φραντζή και μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, αφού προηγηθούν οι σχετικές μελέτες.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί τόσο στο τμήμα ανόδου όσο και στο τμήμα καθόδου, συνολικής επιφάνειας 100.000 τμ και συνολικού μήκους 7 χλμ

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ζήτησε οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη λιγότερο δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των πολίτων.

«Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση του οδοστρώματος και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό περιβάλλον, για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο» είπε.