Ο Θανάσης Γλαβίνας αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Γλαβίνας διετέλεσε διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023.

Ποιος είναι

Γεννήθηκε το 1987 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λαγκαδά, από την μεριά του πατέρα του, Γιάννη Γλαβίνα, και από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θέρμης, από την πλευρά της μητέρας του, Παρθένας Παπαδοπούλου, ενώ έχει μία αδελφή, τη Μάγδα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Κομοτηνής, στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης της Γερμανίας, όπου έλαβε, μάλιστα, υποτροφία από την Ομοσπονδιακή Βουλή και εργάστηκα για μερικούς μήνες στο γραφείο βουλευτή του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Ακόμη, έχει εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης από το 2012, αλλά και ως συνεργάτης σε φορείς που ασχολούνται με την προστασία αιτούντων ασύλου. Παράλληλα, εργάστηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πεδίο της Μετανάστευσης και της Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όσο για την πολιτική, ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του, ήδη από μικρή ηλικία.

Από πρωτοετής φοιτητής εντάχθηκε στην Π.Α.Σ.Π. της Νομικής Κομοτηνής και εκλέχθηκε γραμματέας της οργάνωσης δύο φορές, στα χρόνια 2007-2009. Έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στις διαδικασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ήδη από το 2018.

Από τον Ιανουάριο του 2022, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία κατείχε μέχρι και σήμερα.