Συνελήφθη χθες Τρίτη 25 Ιουλίου, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 0 61χρονος, που κατηγορείται για την επίθεση στην Τεκτονική Στοά καθώς και για άλλες επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών-εμπρηστικών μηχανισμών σε κτίρια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Τεκτονική Στοά, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, εξερράγη μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο 112 ένας εκρηκτικός μηχανισμός και λίγο αργότερα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη σε δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν:

-την 13-07-2023 σε κτίρια που στεγάζονται το Ύπατο Συμβούλιο 33ου και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας,

-την 02-03-2023 στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, καθώς και για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στον Γέρακα και

-την 21-04-2020 στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών καθώς και ερευνητικών και εγκληματολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 61χρονου στις παραπάνω περιπτώσεις.

Ακολούθησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά.

Γιάφκα το σπίτι του

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών,

-μεγάλη ποσότητα αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών,

-εξαρτήματα, μηχανήματα, καθώς και υλικά πρόσφορα για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών,

-8 καραμπίνες,

-αυτοσχέδια φυσίγγια,

-χιλιάδες κυνηγετικά φυσίγγια,

-πλήθος υλικού γομώσεως φυσιγγίων,

-κροτίδες,

-υπολογιστής και εκτυπωτής,

-φυλλάδια

-φέιγ βολάν,

-18 συσκευές κινητού τηλεφώνου, εντός βαλίτσας,

-περούκα και ενδύματα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση βομβιστικής επίθεσης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βομβών και μηχανισμών κατ’ εξακολούθηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια δημόσια μέσω διαδικτύου, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα όπλα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ποιος είναι ο «Πολέμαρχος του Θεού»

Πλούσιο φέρεται ότι είναι το «βιογραφικό» του 61χρονου που συνελήφθη για την επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά στις 13 Ιουλίου.

Πέντε μέρες μετά την επίθεση στη Μασονική Στοά ανέβασε ανάρτηση στο Facebook, από το άρθρο που έγραψε σε προσωπικό του blog, στο οποίο ανέλυε τι σηματοδοτεί η «πρώτη παγκοσμίως» όπως τη χαρακτήριζε «βομβιστική επίθεση σε Μασονική Στοά».

Ο 61χρονος χαρακτηρίζεται με κάθε τρόπο το μίσος του για τη μασονία, χαρακτηρίζεται ως «Πολέμαρχος του Θεού που θα πολεμήσει τις σατανικές δυνάμεις» και «κηρύσσει τον πόλεμο σε κάθε εχθρό και πολέμιο της πατρίδας».

Στο άρθρο αναλύει πρώτα τι είναι η μασονία και ποιοι οι σκοποί της. Τονίζει ότι «η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού, γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων».

Δηλώνει οπαδός του Ιωάννη Καποδίστρια που «δολοφονήθηκε από τη μασονία» και παραθέτει τη «μυστική εγκύκλιο με την οποία ο Ιωάννης Καποδίστριας προσπάθησε να πολεμήσει τη μασονία στην Ελλάδα».