Με 10-9 επικράτησε του Μαυροβουνίου η εθνική ομάδα πόλο και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύτηκε, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μαυροβούνιο και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σερβία – Ιταλία.

Ο αγώνας

Tα πρώτα λεπτά για την Εθνική μας ομάδα στην αναμέτρηση ήταν καλά, ξεκινώντας με ένα επιμέρους 2:0 με τον Γενηδουνιά. Οι Μαυροβούνιοι στη συνέχεια μείωσαν σε 2-1 με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη η γαλανόλευκη είχε και πάλι καλύτερο ξεκίνημα, σκόραρε, πήρε και πάλι το προβάδισμα για το 3-1 ενώ έφτασε και στο 6-3 με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες με σκορ 6-4 και την Ελλάδα πάντα μπροστά.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Εθνική με παίκτη παραπάνω δέχεται γκολ με τον Πόπανιτς να κάνει το 6-5, ενώ ο άπιαστος Γενηδουνιάς σούταρε με 80 χλμ την ώρα για το 7-5. Το Μαυροβούνιο στη συνέχεια όμως μείωσε σε 7-6, ενώ στην εκπνοή της περιόδου ισοφάρισε σε 7-7.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, το Μαυροβούνιο έχασε επίθεση με παίκτη παραπάνω, ενώ στη συνέχεια ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι με τον Αργυρόπουλο να το εκτελεί και να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην Εθνικής με 8-7. Ο Ράντοβιτς έκανε το 8-8, ο Αργυρόπουλος με δεύτερο σερί τέρμα έκανε το 9-8 ενώ ο Σπάις έφερε και πάλι την ισορροπία στο ματς. Ο Ζερδεβάς με μεγάλη διπλή απόκρουση κράτησε ζωντανή την Ελλάδα. Με παραπάνω η γαλανόλευκη, τάιμ άουτ ο Βλάχος και η Εθνική με το εξαιρετικό γκολ του Σκουμπάκη πήρε ξανά το προβάδισμα με 10-9. Στα 00:12 το δοκάρι έσωσε την Ελλάδα και… πήρε την πρόκριση για τους 4 της διοργάνωσης.

Πηγή: ertsports