Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς και μπουρίνια – Την Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα - Την Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα - Επανέρχεται το καλοκαίρι στα φυσιολογικά του από Πέμπτη - Τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο εργασίας για το Δημόσιο.

Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς και μπουρίνια – Την Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα - Την Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα - Επανέρχεται το καλοκαίρι στα φυσιολογικά του από Πέμπτη - Τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο εργασίας για το Δημόσιο.

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς και τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo. Υψηλός και τοπικά πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 39 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 20 έως 39-41, στην Ήπειρο από 23 έως 40-42 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 21 έως 42-43 και τοπικά 44-45 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40-42 και ενδεχομένως τοπικά 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 36-37 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στην Κέρκυρα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38-40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς.

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα «Κλέων»

Την Τρίτη 25-7-2023 προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

  • Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου
  • στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Καλλιάνος: Η θαλάσσια αύρα θα ανακουφίσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Υψηλές θα είναι και σήμερα Τρίτη οι θερμοκρασίες σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου. Την Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα καθώς οι θερμοκρασίες θα ανέβουν περαιτέρω φτάνοντας σε Κεντρική & Ανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα και Βοιωτία) και στην Ανατολική Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία και Ανατολική Αρκαδία τους 44-45°C.

«Στην Αττική θα συμβεί κάτι που δεν συμβαίνει συνεχώς κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα. Θα υπάρξει το μεσημέρι και το απόγευμα θαλάσσια αύρα, δηλαδή νοτιάς 4-5 μποφόρ που θα φέρνει περισσότερη δροσιά από τον Σαρωνικό και θα «ανακουφίζει» κάπως την Αθηναϊκή Ριβιέρα, δηλαδή τις παραλιακές περιοχές (κυρίως από το Φάληρο μέχρι περίπου την Ανάβυσσο η και νοτιότερα) που βρέχονται από τον Σαρωνικό» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το τέλος του καύσωνα έρχεται την Πέμπτη, παρά τις πρώτες εκτιμήσεις, που έδιναν και αυτή την ημέρα συνθήκες καύσωνα. Την Παρασκευή θα υποχωρήσει περαιτέρω η θερμοκρασία και δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή της Ελλάδας τους 35 βαθμούς.

Η ανάρτηση:

Αρναούτογλου: Την Πέμπτη το καλοκαιράκι βρίσκει τα φυσιολογικά πατήματά του

Τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι τις 3 Αυγούστου ανήρτησε στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου. «Από την ερχόμενη Πέμπτη 27/7 το ελληνικό καλοκαιράκι θα προσπαθήσει επιτέλους να ξαναβρεί τα φυσιολογικά πατήματά του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος.

Κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς. «Προσοχής αλλά και αναβάθμισης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στα περισσότερα ηπειρωτικά (πεδινά και ορεινά) χρήζει όμως κατά την ταπεινή μου άποψη η καιρική κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη 26/7, καθώς ο καυτός-κατάξερος λίβας που θα επικρατήσει δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5-6, στη πεδινή Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά πρόσκαιρα τα 7 και στα βουνά της χώρα ίσως και τα 8 Μποφόρ, ενώ αν και σχετικά πολύ πιο δροσεροί, πάλι ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια» αναφέρει.

Τα μέτρα προστασίας

Νέα εγκύκλιο για τα μέτρα προστασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών που θα ισχύσει για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (25-26 Ιουλίου), εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας, εφόσον είναι δυνατόν, διαφορετικά μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον ελεγκτή ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Εξηγούμε τις ειδήσεις, κάθε μέρα
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις