Η φωτιά που ξέσπασε στα Αργυραίικα Πηλίου νωρίτερα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, έχουν καεί περίπου 300 ελαιόδεντρα στην περιοχή Αργυραίικα, που ανήκουν στις Πινακάτες και βρίσκονται πάνω από την τουριστική ζώνη των Καλών Νερών, αλλά και θαμνώδης έκταση, κυρίως με πουρνάρια.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κολυνδρίνη είπε ότι «η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε αυτοκίνητο που εκκινείτο σε δρόμο μεταξύ Πινακατών και Βυζίτσας και με την ανάφλεξή του η φωτιά μεταδόθηκε σε παρακείμενα δένδρα και θάμνους. Οι δυνάμεις που έφθασαν από τον Βόλο, αλλά και από δασοπυροσβεστικούς σταθμούς της περιοχής, σε συνδυασμό και με πεζοπόρα τμήματα, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχε και ένα ελικόπτερο και με συνεχείς ρίψεις νερού έπαιξε κυρίαρχο ρόλο».

Δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή Αργυραίικα δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές, αλλά υπάρχουν δεκάδες εξοχικές κατοικίες και αγροικίες. Αν η φωτιά δεν ελεγχόταν άμεσα ο κίνδυνος εξάπλωσής της στο καταπράσινο Πήλιο θα ήταν πολύ μεγάλος και μάλιστα σε περίοδο που υπάρχουν χιλιάδες παραθεριστές.

Χθες σημειώθηκε επίσης μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Γλαφυρές, βορείως του Βόλου και μέσα στο πεδίο βολής του Στρατού, με εκρήξεις άσκαστων βλημάτων και κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές. Από τη φωτιά, που είχε τρία μέτωπα, κάηκαν 600 στρέμματα θαμνώδους έκτασης και συμμετείχαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο, δυνάμεις του Στρατού, εθελοντές, καθώς και τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ