Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που ανασύρονται από το τμήμα της γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega οι νεκροί της τραγωδίας στην Πάτρα είναι τουλάχιστον δύο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Ενα άτομο έχασε τη ζωή ενώ πέντε άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στα νοσοκομεία Αγιος Ανδρέας και το Ρίο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού εγκλωβισμένων από  ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους .

Νωρίτερα ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στο Αθηναϊκο – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για «ενα νεκρό, δύο σοβαρά τραυματίες και άλλους δύο με ελαφρύτερα τραύματα, που είχαν ανασυρθεί κάτω από το  τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, το οποίο κατέρρευσε, επικαλούμενος το ΕΚΑΒ.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονται πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι εγκλωβισμένα άτομα».

Με πέντε ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα επιχειρεί το ΕΚΑΒ

To EKAB, στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα Πατρών, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο, ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «’Αγιος Ανδρέας».

Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «’Αγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Πώς κατέρρευσε η γέφυρα – Το χρονικό

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι  της γέφυρας με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής.