Η νέα μόδα στο Πεκίνο, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, έχει ένα όνομα: facekinis ή αλλιώς «προσωπίνια». Με το θερμόμετρο ήδη στους 35 βαθμούς οι κάτοικοι της πόλης και οι τουρίστες κυκλοφορούν με φορητούς ανεμιστήρες ακόμα και με καπέλα, που έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες.

Τα facekinis, ή μάσκες πλήρους προσώπου με τρύπες για τα μάτια και τη μύτη του χρήστη, μανίκια για την κάλυψη των χεριών, καπέλα με φαρδύ γείσο και ελαφριά μπουφάν από ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

«Σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, πριν από δύο ή τρία χρόνια, φέτος είναι πολύ, πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Ο όγκος των πωλήσεων είναι σίγουρα πολύ αυξημένος φέτος» δήλωσε μια πωλήτρια στο Reuters

«Η κύρια ανησυχία μου είναι οι πιθανές δερματικές ασθένειες ή η κηλίδες από τον ήλιο» δήλωσε η 17χρονη μαθήτρια Li Xuyan, η οποία μαζί με τη μητέρα της φορούσαν μάσκες που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου της όταν επισκέφθηκαν μια τουριστική περιοχή στο Πεκίνο.

Δείτε το βίντεο: