Μια ανατροπή που δεν φάνταζε εφικτή πέτυχε η  Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο φινάλε της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στην Ιαπωνία, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να μπει στη διαδικασία των playoffs.

Το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έπαιζε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με αποτέλεσμα να βρεθεί να χάνει με 9-4 από τους Αμερικανούς δεν στάθηκε εμπόδιο για τη μεγάλη ανατροπή.

Γκολ στην εκπνοή

Χάρη σ’ εντυπωσιακό ντεμαράζ στο δεύτερο μισό, αλλά κυρίως στο τελευταίο οκτάλεπτο, πρώτα ισοφάρισε 14-14 κι ακολούθως επικράτησε 15-14 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Παπαναστασίου πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική τερμάτισε πρώτη στον Α’ όμιλο και πήρε αυτό που ήθελε, αφού δεν θα χρειαστεί έξτρα αγώνα για να φτάσει στην οκτάδα της διοργάνωσης. Λογικά η αντίπαλός της θα είναι είτε το Μαυροβούνιο είτε η Κροατία.

Συνολικά, δε, βρέθηκε στο μονοπάτι που έχει τη Σερβία και την Ιταλία, μία εκ των οποίων η Ελλάδα θα συναντήσει εφόσον μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο ομοσπονδίας προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα μιλήσω στα παιδιά, είναι σίγουρο ότι το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας.

Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και ελπίζω η αντίδραση που δείξαμε να μας δώσει την αυτοπεποίθηση που δεν έχουμε. Γιατί τόσο ομαδικά όσο και ατομικά δεν έχουμε δείξει ότι πιστεύουμε μέχρι στιγμής ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν είναι τυχαίο το έχουμε ξαναδείξει στο παρελθόν».