Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της χώρας, καθώς ο καύσωνας δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην Αθήνα, αναγκάζοντας τους πολίτες να ψάχνουν για ανάσες δροσιάς στα νησιά.

Το MEGA και η δημοσιογράφος Βιργινία Πισιμίση βρέθηκαν στην Ραφήνα, σε πλοίο με δρομολόγιο Τήνο – Μύκονο – Σαντορίνη – Πάρο, με την Σαντορίνη τελικό προορισμό και επιστρέφει.

«Αυτές τις μέρες σήμερα και αύριο, κορυφώνεται η έξοδος», ανέφερε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας, Γιώργος Κατσούλης, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κίνηση που επικρατεί στο λιμάνι και για τις προσδοκίες.

«Οφείλουμε να προσέχουμε γιατί κουβαλάμε επιβάτες»

«Θα αναχωρήσουμε για Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Σαντορίνη, ο καιρός είναι ιδανικός για ταξίδι. Ευτυχώς παρότι είναι δύσκολες οι εποχές μας ο η πληρότητα αγγίζει το 100% που σημαίνει ότι ο κόσμος πάει διακοπές. Είναι το ταχύπλοο πλοίο, φεύγουμε καθημερινά στις 7.20 από την Ραφήνα, περίπου 35 μίλια είναι η ταχύτητά μας, σε λιγότερο από 2 ώρες θα είμαστε στην Τήνο. Στην Σαντορίνη θα είμαστε σε περίπου 6 ώρες. Ο κόσμος προτιμά αυτή τη γραμμή και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό», επεσήμανε ο πλοίαρχος του πλοίου.

«Επειδή είναι ταχύπλοο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της ναυσιπλοΐας, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες. Οφείλουμε να προσέχουμε γιατί κουβαλάμε επιβάτες. Θα αργήσουμε λίγο παραπάνω αλλά προσέχουμε. Όταν έχουμε να περάσουμε Κάβο Ντόρο ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τα μελτέμια, υπάρχει δυσκολία λόγω του κυματισμού, έχουμε 8 μποφόρ. Προσέχουμε γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο επιβάτης. Η Ελλάδα διαθέτει αν όχι τους καλύτερους, από τους καλύτερους καπετάνιους. Τα νησιά μας πονάνε και οι Έλληνες πλοίαρχοι δίνουν καθημερινό αγώνα για να εξυπηρετούν τα νησιά μας», συμπλήρωσε ο καπετάνιος.