Σοβαρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται από το απόγευμα της Παρασκευής (21/7) στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο.

Λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή των Λαέρμων, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά.

Λίγο πριν τις 10:30 στάλθηκε μήνυμα του 112  στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής Λάερμα προς Αρχάγγελο.

Την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κατόπιν εντολή της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα. Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων κ. Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά «τρέχει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ορατή πλέον ακόμη και από περιοχες της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, οι οποίες έχουν σκεπαστεί με πυκνό καπνό και στάχτη.

Σημειώνεται, οτι καθώς πλέον έχει νυχτώσει, δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο μέτωπο της φωτιάς τα εναέρια μέσα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε μια ακόμη δύσκολη νύχτα για το νησί μας.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη Ρόδο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη., κατά τη μεσημεριανή ενημέρωση τόνισε αναφορικά με το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο ότι   υπάρχουν αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού όπου επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.