Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου ζώων που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Δευτέρα στον Νέο Κουβαρά και σε άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή καταγγελίες και αναρτήσεις για την απώλεια 25 σκυλιών και 40 γατών που κάηκαν μέσα στον χώρο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνιος Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες κάηκε το καταφύγιο που τα φιλοξενούσε, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τα περισσότερα από τα ζώα που έμεναν εκεί.

Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας Παναγιώτα Λαμπρινάκου, η οποία και έχει εντολή να ζητήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ άλλων για τη διαβίωση των ζώων αλλά και την παρουσία στο καταφύγιο ατόμου για να συνδράμει στη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα φιλοξενούμενα ζώα σώθηκαν μόνο επτά σκυλάκια και μία γάτα, μετά από παρέμβαση εθελοντών οι οποίοι προσέτρεξαν μετά από εκκλήσεις.