Σε δήλωση – απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις τοποθετήσεις των στελεχών του σχετικά με την ψήφο των αποδήμων προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως «είναι πραγματικά θλιβερό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσβάλλουν τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος».

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να ενώνει τους Έλληνες, επενδύοντας στην ενίσχυση της εθνικής ενότητας, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν την Ελλάδα τόσο μικρή, όσο στενοί είναι οι ορίζοντές τους.

Είναι πραγματικά θλιβερό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσβάλλουν τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδος. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς, ότι «θα εκλέγεται άλλος Πρωθυπουργός από αυτόν που ψήφισε ο ελληνικός λαός», λέγοντας ουσιαστικά ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι Έλληνες πολίτες.

Κατά τη συνήθη τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, μίλησε για «αλλοίωση του αποτελέσματος». Πρόκειται, πέραν από άνευ προηγούμενου πρόκληση και για χυδαίο ψέμα: ο προς ψήφιση νόμος δεν διευρύνει το εκλογικό σώμα, αλλά διευκολύνει συμπολίτες μας που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους. Την ίδια στιγμή, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Ελεφάντη δεν δίστασε να δηλώσει ότι «η άρση των περιορισμών είναι προς όφελος της ακροδεξιάς», χαρακτηρίζοντας έτσι ως ακροδεξιούς τους συμπολίτες μας που ζουν εκτός Ελλάδας.

Σαν να μην έφταναν τέτοια ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων, διατυπώνοντας, με σημερινή τροπολογία του, πρόταση οι εκτός Ελλάδας συμπολίτες μας να εκλέγουν τέσσερις βουλευτές εξωτερικού από ενιαίο ψηφοδέλτιο και η ψήφος τους να μην προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Με απλά λόγια: όσοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα θα ψηφίζουν το κόμμα που επιθυμούν και θα προσμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Σε λίγες ημέρες η Βουλή των Ελλήνων θα λάβει μια ιστορική απόφαση, αποκαθιστώντας μια αδικία δεκαετιών και αφήνοντας πίσω την υποκρισία και την τοξικότητα.