Στην κεντρική φωτογραφία εμφανίζονται δεξαμενές δασοπυρόσβεσης, που βρίσκονται στο φλεγόμενο τη στιγμή Καραούλι της πληττόμενης συνεχώς από τα στοιχεία της φύσεως (πλημμύρες, πυρκαγιές» περιοχής του Δήμου Μάνδρας, από όπου έπαιρναν νερό τα ελικόπτερα για την αντιμετώπιση του πύρινου εφιάλτη στην ίδια περιοχή πριν από δύο χρόνια (Αύγουστος 2021).

Σε άρθρο τότε στα «Νέα» και στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» επεσήμανα ότι τα ελικόπτερα δεν πήγαιναν προς τις εστίες με τις πύρινες φλόγες, αλλά ανάποδα, δηλαδή στις δεξαμενές για να ανεφοδιαστούν, τις οποίες γέμιζαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία δεν πήγαιναν προς κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά προς τη… Μάνδρα και την Ελευσίνα για να πάρουν νερό και να γεμίσουν τις δεξαμενές.

Κι όμως, όπως έγραφα τότε, σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από το Καραούλι με τις τριτοκοσμικές δεξαμενές, στην κορυφή του εντός σχεδίου πόλεως οικισμού «Πανόραμα», υπάρχει τεράστια δεξαμενή με σύγχρονες προδιαγραφές για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων με διάσπαρτους κόκκινους κρουνούς πυρόσβεσης στον οικισμό.

Τότε στο σχόλιό μου επεσήμανα το εξής: «Μην εκπλαγείτε αν (ο μη γένοιτο!) δείτε και του χρόνου αυτές τις τριτοκοσμικές δεξαμενές δασοπυρόσβεσης. Η τραγωδία του 2021 επαναλαμβάνεται, προς πλήρη δικαίωση του Μαρξ, ως φάρσα, καθώς, όπως παρατηρώ έντρομος από τη βεράντα του σπιτιού μου, η ίδια σκηνή ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων με νερό από τις μαύρες δεξαμενές επαναλαμβάνεται και τη στιγμή αυτή!

Γιατί; Διότι, ενώ το έργο υδροδότησης της περιοχής είχε μπει στην τελική ευθεία το 2020, δηλαδή ένα χρόνο πριν από τ καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και είναι ήδη έτοιμο εδώ και δύο χρόνια (με δεξαμενές, εσωτερικό δίκτυο κλπ), ακόμα δεν λειτουργεί λόγω ολιγωριών, κωλυσιεργιών, γραφειοκρατίας και άλλων αντιδράσεων. Αναφέρω μόνο τούτο για να δικαιολογηθεί η εξέλιξη της ιστορίας τη δεύτερη φοράς ως φάρσας. Για την ηλεκτροδότηση του έργου ζητήθηκε και η υπογραφή … λιμενάρχη, όπως μας είπε ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλείας. Τώρα δεν απομένει τίποτε άλλο να πάρει ο κ. λιμενάρχης ένα καράβι με νερό και να πάει στο … φλεγόμενο τη στιγμή αυτή Καραούλι.

Αιδώς!!!