Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 45χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου συμπατριώτη του, έξω από βενζινάδικο, στην περιοχή Ανάληψη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο κίνητρο, ενώ απέδωσε το έγκλημα σε «παρεξήγηση», εκφράζοντας τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ίδιος υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές τον τελευταίο καιρό, καθώς το 50χρονο θύμα τον κατηγορούσε ότι φλέρταρε την σύντροφό του, την οποία γνώρισε προ 40ημέρου σε κοινωνική συνάθροιση, όπου παραβρέθηκε (ο δράστης) με την οικογένειά του.

Τι είπε στην απολογία του

«Έκτοτε ξεκίνησε το μαρτύριό μου. Δεχόμουν απειλές κατά της ζωής μου και κατά των τριών παιδιών μου», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. Για τη μέρα του φονικού, ο 45χρονος – σύμφωνα με πληροφορίες – ανέφερε ότι είχε πρόθεση να τα βρει με το θύμα, αλλά μετά από νέες απειλές και αφού τον χτύπησε με αλυσίδα στο πρόσωπο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, πυροβόλησε με το όπλο για εκφοβισμό, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα στον ώμο.

«Είχα προμηθευτεί το όπλο για προστασία», απολογήθηκε ως προς το πιστόλι που χρησιμοποίησε και το οποίο έριξε, μετά το έγκλημα, στο δρόμο προς Χαλκιδική. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 45χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σε δηλώσεις του, ο εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, είπε ότι ο εντολέας του είχε βοηθήσει επαγγελματικά το θύμα όταν ήρθε στην Ελλάδα. Για τον 50χρονο, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι είχε ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του έχοντας εκτίσει πολυετή ποινή εγκλεισμού «για τη δολοφονία ενός 12χρονου και του πατέρα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ