Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, ο οποίος κατείχε αυτή την θέση από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο 2020, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Με την απολογία και του συγκεκριμένου γενικού διευθυντή, ολοκληρώθηκε ένα μέρος της ανάκρισης από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας και είχε ως αποτέλεσμα τις ποινικές διώξεις πέντε στελεχών του ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους χθες, Τρίτη, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, στο διάστημα από 21-3-2017 έως 15-11-2019, και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ.

Πιο κοντά η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ανοίγει ο δρόμος για τη άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Στόχος της νομοθετικής παρέμβασης που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος είναι να διερευνηθεί η σοβαρή αυτή υπόθεση σε κάθε της πτυχή και να μην μείνει καμία σκιά.

Με επείγουσα ρύθμιση συμπληρώνει τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα και με βάση αυτή επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στις περιπτώσεις επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάκριση που διεξάγουν οι εφέτες ανακριτές για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.