Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης επέστρεψε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Κόλαση» φωτιάς σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, με τη φωτιά να έχει περάσει στη Μάνδρα, δημιουργώντας μία τεράστια πύρινη λαίλαπα, όπου οι φλόγες ξεπερνούν τα 10 μέτρα ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια της Νέας Ζωής.

Λόγω των τελευταίων αυτών εξελίξεων, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας με μήνυμα του 112 που στάλθηκε στους κατοίκους.