Η Πάρος ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της κατάταξης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα τα κριτήρια με τα οποία βαθμολογήθηκαν τα νησιά ήταν :

 • Φυσικά αξιοθέατα/παραλίες
 • Δραστηριότητες/αξιοθέατα
 • Εστιατόρια/φαγητό
 • Άνθρωποι/φιλικότητα
 • Αξία

Σε ότι αφορά τη βαθμολογία των ελληνικών νησιών, η λίστα διαμορφώθηκε ως εξής :

 1. Πάρος (3η θέση) με βαθμολογία 92,47
 2. Ρόδος και Δωδεκάνησα (5η θέση) με βαθμολογία 90,67
 3. Σαντορίνη (8η θέση) με βαθμολογία 89,51
 4. Μήλος (9η θέση) με βαθμολογία 89,33
 5. Κρήτη (11η θέση) με βαθμολογία 88,68
 6. Μύκονος (13η θέση) με βαθμολογία 86,74
 7. Κέρκυρα και Ιόνια Νησιά (14η θέση) με βαθμολογία 86,32

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Σχολιάζοντας τη σημαντική αυτή διάκριση ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε : «Μετά την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήσαμε μέσω του Trip Advisor όπου η Πάρος συγκέντρωσε συντριπτικά καλές κριτικές σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών της από τους ίδιους τους επισκέπτες της, έρχεται ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες του Travel+Leisure που επισφράγισαν με την ψήφο τους τη μεγάλη επιτυχία του νησιού μας σε επίπεδο δημοφιλίας και αναγνώρισης.

Σε μια εποχή που το στοίχημα κάθε τουριστικού προορισμού είναι η ικανοποίηση των επισκεπτών του ώστε να διασφαλιστεί η επανάληψη της επίσκεψης, οι διακρίσεις αυτές μας εδραιώνουν την πίστη ότι είμαστε σε καλό δρόμο και λειτουργούμε αποτελεσματικά στο πλαίσιο της προσέγγισης ποιοτικών στόχων. Και επειδή τα κριτήρια αναφέρονται σε αξία και φιλικότητα σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα του νησιού, θεωρώ ότι αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, χάρη στον επαγγελματισμό των κατοίκων, συνέβαλε και συμβάλλει στην παγκόσμια αναγνώριση του τόπου μας».

Πέρα όμως από την ψηφοφορία των αναγνωστών του διεθνούς εγκυρότητας περιοδικού και άλλα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν να εξυμνούν την Πάρο. Το πιο πρόσφατο ήταν από το ισπανικό ταξιδιωτικό μέσο eldiario.es, που σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Δεν ξέρετε ποια ελληνικά νησιά να επισκεφτείτε; Σας προτείνουμε ανάλογα με τον τύπο του ταξιδιού» αναφέρεται στον ιδανικό προορισμό για ταξίδι με παιδιά.

Ξεχωρίζοντας τη Μήλο μαζί με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, ως κλασσικές επιλογές των Ισπανών, επισημαίνει για την Πάρο: «Αν ταξιδεύετε με παιδιά, η Πάρος είναι ένα από τα νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε. Οι λόγοι είναι διάφοροι». Όπως σημειώνει, «είναι λίγο φθηνότερο από τα υπόλοιπα. Όταν τα έξοδα πολλαπλασιάζονται με δύο, τρία ή τέσσερα άτομα, όλα γίνονται πιο δύσκολα, ειδικά αν πας με φίλους ή οικογένεια. Οπότε είναι ένας καλός λόγος να το επιλέξετε». Αναφέρει επίσης, ότι εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να δει μία «πιο αυθεντική και λιγότερο τουριστική Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ