Με την ψηφοφορία για τον οδικό χάρτη εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος, θα συνεχιστεί σήμερα Κυριακή 16/7 η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Χθές Σάββατο, αποκρυσταλλώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι στρατηγικές των υποψήφιων αρχηγών του κόμματος κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της ΚΕ.

Ειδικότερα, κυριάρχησαν οι πολιτικές πλατφόρμες των υποψήφιων προέδρων, της Εφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα που έκανε την έκπληξη.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Πολάκης

Αντίθετα ο Παύλος Πολάκης που περίμεναν πολλοί να καταθέσει υποψηφιότητα, κατέθεσε πολιτική πλατφόρμα με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που συμφωνεί μεγάλο κομμάτι της κομματικής βάσης, αλλά είπε πως δεν θα είναι υποψήφιος.

Και αυτό διότι δεν μπορεί ουσιαστικά να μπει το κάρο μπροστά από το άλογο και είπε πως θα αλλάξει άποψη και όλα είναι ανοικτά εάν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα και η εκλογή γίνει μετά το συνέδριο. «Δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» είπε.

Η εισήγηση της ΠΓ για το χρονοδιάγραμμα

  • Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ έχει τα εξής τρία σημεία:
    διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου 26-27 Αυγούστου που θα εγκρίνει και τυπικά τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.
  • Εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου, και, στην περίπτωση των δυο υποψηφιοτήτων, δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου.
  • Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή Προέδρου έχουν και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, όπως έγινε και στις 15/05/2022 και δ. έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο, δηλ. μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μένει να φανεί εάν στην σημερινή ψηφοφορία θα υπάρξει μία μικρή παράταση στην εκλογή του προέδρου.