«Εδώ και 4 χρόνια η πατρίδα μας αποτελεί τη θετική έκπληξη της Ευρώπης. Όλοι μιλούν με πολύ θετικά λόγια και αυτό δεν είναι θετικό μόνο για την κυβέρνηση αλλά για την πατρίδα μας και τις δυνατότητες που έχουμε από εδώ και πέρα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Όλοι βλέπουν ότι αυξάνονται οι επενδύσεις, ότι τιθασεύεται το χρέος, ότι μειώνεται η ανεργία, ότι ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα. Άρα, η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο. Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έναν δρόμο Ευρώπης και κοινής λογικής. Τώρα πατάμε σε πολύ γερά θεμέλια. Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο η Ελλάδα να είναι μία δυναμική και παραγωγική οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Το market pass

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «όσοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που έχουν με τις 72 και 120 δόσεις. Και σε όλους τους φίλους που με καλούν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, να σπεύσουν να τις κάνουν. Το 75% έχει υποβάλει ήδη τις δηλώσεις. Το market pass στηρίζεται στις καινούριες δηλώσεις. Όσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων, τόσο θα καθυστερήσουμε και εμείς να δώσουμε το market pass».

Παράλληλα επισήμανε ότι «στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται το 50% του οικονομικού μας προγράμματος και γίνεται πράξη. Και αυτό είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας, τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της ΝΔ. Τα μέτρα είναι κοστολογημένα, είναι μέσα στις αντοχές της οικονομίας του 2024. Θα δοθεί κανονικά το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους».

«Θα κοιτάζω πάντοτε και σταθερά τις αντοχές του προϋπολογισμού. Αν ξεφύγουμε και δώσουμε παραπάνω απ’ ότι αντέχουμε, τότε θα έρθει σε όλους μας ο λογαριασμός», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παρά τα βήματα που έγιναν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, υπάρχουν πράγματα τα οποία είχαν προγραμματιστεί και θα γίνουν. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η νούμερο ένα πρόκληση για μένα, είναι προσωπικό στοίχημα. Αν μειώσουμε τη φοροδιαφυγή, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ρίξουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές».