Όταν λένε ότι οι πλούσιοι είναι και τσιγκούνηδες, ίσως έχουν δίκιο. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στην περίπτωση του θρυλικού επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Η συζύγος του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, Άστριντ, φέρεται να γκρίνιαζε για την τιμή ενός καφέ 4 δολαρίων, ενώ βρισκόταν στην «καλοκαιρινή κατασκήνωση για δισεκατομμυριούχους» στην Sun Valley.

Συγκεκριμένα, η Άστριντ Μπάφετ παραπονέθηκε σε υπάλληλο για το ποσό των τεσσάρων δολαρίων που έπρεπε να πληρώσει για τον καφέ της, παρά το γεγονός ότι ο σύζυγός της έχει πάνω από 115 δισ. δολάρια στον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το NYPost, η Μπάφετ παραπονέθηκε ότι «θα μπορούσε να πάρει ένα κιλό καφέ» στην ίδια τιμή κάπου αλλού, με την New York Post αναφέρει πως τα 4 δολάρια είναι ο φθηνότερος καφές που διατίθεται στο Konditorei, το δημοφιλές ζαχαροπλαστείο και καφετέρια με αυστριακό θέμα που βρίσκεται στον χώρο του θερέτρου Sun Valley στο Αϊντάχο, όπου συγκεντρώνονται κάθε καλοκαίρι οι δισεκατομμυριούχοι.

Η λιτή ζωή του Γουόρεν Μπάφετ

Ο 92χρονος πρόεδρος της Berkshire Hathaway κάνει μία λιτή ζωή, παρά τα αμύθητα πλούτη του.

Ο Γουόρεν Μπάφετ ζει στο ίδιο σπίτι στην Ομάχα του Νεμπέτ, το οποίο αγόρασε το 1958 στην τιμή των 31.500 δολαρίων.

Παράλληλα, συγκεντρώνει κουπόνια προκειμένου να εξαργυρώσει τις αγορές του και είναι γνωστό πως λατρεύει να αγοράζει το πρωινό του από τα McDonald’s.