Κλειστός θα είναι σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης εξαιτίας του καύσωνα.

Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται σήμερα και στην Αθήνα (από 29 έως 40-42 βαθμούς) οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας του χώρου από τις 12:00-17:00.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Οι αλλαγές λόγω καύσωνα

  • Αναβάλλονται τα ραντεβού του e-ΕΦΚΑ

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ λαμβάνει ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που εξετάζονται 14 Ιουλίου 2023, από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν στις 14 Ιουλίου προγραμματισμένα ραντεβού στα ΚΕΠΑ στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και των Ιωαννίνων, για τις οποίες η ΕΜΥ δίνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, καλούνται να προσέλθουν, ανεξαρτήτως ώρας ραντεβού, κατά τις πρωινές ώρες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριάσεις των Επιτροπών έως τις 12:00.

Τα ραντεβού που είναι προγραμματισμένα με υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από τις 12:00 έως τις 15:00, αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που τίθεται θέμα προθεσμίας.

  • Αναβάλλονται οι εξετάσεις στην Αττική για διπλώματα οδήγησης

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, την οποία υπογράφει ο Αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος. Ευσταθόπουλος, «οι υποψήφιοι, που είχαν προγραμματισθεί να εξεταστούν Παρασκευή 14 Ιουλίου, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν την εξέταση τους τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις δυνατότητες των υπηρεσιών».

  • Κλειστά τα υποθηκοφυλακεία – Ποιοι εξαιρούνται

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη αναστέλλεται η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας εξαιρουμένων των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Φλωρίδης, ως προς τα άμισθα/μη άμισθα υποθηκοφυλακεία της χώρας, συνέστησε στους προϊστάμενους των εν λόγω υπηρεσιών να «μεριμνήσουν για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ενημέρωση του κοινού προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών».

  • Κτηματολόγιο

Ολα τα Κτηματολογικά Γραφεία και τα Υποκαταστήματα του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό. Συγκεκριμένα αναστέλλονται από την έναρξη έως και την λήξη του ωραρίου, οι εργασίες για την:

  • καταχώρηση εγγραπτέων πράξεων (διά ζώσης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες)
  • την έκδοση και παραλαβή πιστοποιητικών (διά ζώσης)
  • την έρευνα (διά ζώσης) των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων.