Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα πρώτα αντιπολιτευτικά δείγματα γραφής του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη (Σκάι).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αναμενόμενη την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα αφού, όπως υπογράμμισε, «δεν είχε πολλές άλλες επιλογές».

Για την κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «προσφέρει ευκαιρία για ανασυγκρότηση» αλλά υπογράμμισε ότι ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν μπορέσει να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μια ισχυρή προσωπικότητα όπως ο Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τους υποψηφίους τόνισε ότι «Δεν έχω προτίμηση σε πρόσωπα, αλλά στις πολιτικές απόψεις και στην πολιτική ευπρέπεια». Στο σημείο αυτό τόνισε ότι « η κανονικότητα να είναι ευκαιρία για τη χώρα, για κάποιους ενδεχομένως δεν είναι». Πολλοί θυμήθηκαν την δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου ότι «η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά».

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το αν προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ για αξιωματική αντιπολίτευση. Απέφυγε να απαντήσει αλλά επεσήμανε ένα κίνδυνο.

«Ο κίνδυνος είναι μπροστά τον ανταγωνισμό του ποιος θα κάνει πιο ισχυρή αντιπολίτευση να χάσουμε τη δυνατότητα να πετυχαίνουμε κάποιες συναινέσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη χώρα» είπε

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ «δεν φαίνεται να είναι πολύ σαφές στο πώς θα πορευτεί. Φαίνεται ότι το μόνο του μέλημα είναι να είναι απέναντι στην κυβέρνηση», σημείωσε