Σε συνθήκες καύσωνα η χώρα, με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο και τον Αρκά να μας υπενθυμίζει ότι χρειάζεται αυτές τις μέρες να φροντίσουμε για την προστασία και των ζώων.

Ο Αρκάς μας καλημερίζει σήμερα με τον γνωστό Θανασάκη ο οποίος δίνει στοργικά νερό σε ένα σκυλάκι. Στη λεζάντα αναφέρεται: «Στον καύσωνα δεν τα ξεχνάμε».

Ο καύσωνας «Κλέων» εντάσσεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ στην κατηγορία των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι η  Παρασκευή και το Σάββατο.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα ζώα

Φιλοζωικές οργανώσεις και αρμόδιες αρχές εφοδιάζουν τους πολίτες με οδηγίες για την προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, προκειμένου αυτά να μην υποφέρουν από την ζέστη.

Μεταξύ άλλων γίνεται έκκληση στους πολίτες να αφήσουν δροσερό νερό έξω από τα σπίτια τους για τα τετράποδα που κυκλοφορούν στις γειτονιές, αλλά και να μην τα ενοχλούν εάν έχουν βρει ένα πολυπόθητο καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος. Σειρά δήμων εξάλλου, έχουν προνοήσει για για την παροχή νερού για τα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας ποτίστρες.

Σε ό,τι αφορά στα δεσποζόμενα ζώα, δεν πρέπει να τα αφήσουμε μόνα τους στο αυτοκίνητο, γιατί η θερμοκρασία  μπορεί να εκτοξευτεί μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Ως προς τις βόλτες, ιδανικά θα πρέπει να τα βγάζουμε νωρίς το πρωί και μετά τη δύση του ηλίου, καθώς η θερμοκρασία στα πεζοδρόμια και στην άσφαλτο είναι αυξημένη και τα ζωάκια μας καταλήγουν με εγκαύματα στα πατουσάκια τους.