Αύξηση περισσότερο από 70% σε  σχέση με πέρσι παρουσιάζουν οι καλοκαιρινές ανζητήσεις Ελλήνων στην πλατφόρμα Airbnb, με έναν στους 7 που κάνει κράτηση να πραγματοποιεί 28 ή περισσότερες διανυκτερεύσεις.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Airbnb σκιαγραφώντας το προφίλ των ελλήνων ταξιδιωτών για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν και τους προτιμώμενους προορισμούς όπως φαίνονται από τις αναζητήσεις.

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή για να δούμε πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες: οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ γιατί αποζητούν τη σύνδεση. Μετά από χρόνια απομόνωσης, οι άνθρωποι επιδιώκουν να συνδεθούν ξανά. Όχι μόνο παρατηρούμε σημαντική αύξηση στους Έλληνες ταξιδιώτες που αναζητούν στην Airbnb τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά βλέπουμε επίσης μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες επισκέπτες ταξιδεύουν – μένουν περισσότερο, αναζητούν οικονομικά προσιτές επιλογές και εξερευνούν νέους προορισμούς» – δήλωσε ο Giacomo Trovato, Country Manager της Airbnb για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές στη λίστα επιθυμιών για τους Έλληνες

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές διαμονής στη λίστα επιθυμιών καταδεικνύουν τις μοναδικές και αγαπημένες ιδιοκτησίες που έχουν ξεχωρίσει οι ταξιδιώτες για τις ερχόμενες διακοπές τους.

Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες διαμονές εσωτερικού στις λίστες επιθυμιών από Έλληνες επισκέπτες στην Airbnb.

Τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα στην Ελλάδα:

Υπόσκαφο σπίτι, Σαντορίνη

Πηγή: Airbnb

Βίλα με πισίνα, Αποκόρωνας, Χανιά

Πηγή: Airbnb

Βίλα, Κάθισμα Λευκάδας

Πηγή: Airbnb

Βίλα, Κεφαλονιά

Πηγή: Airbnb

Περιστερώνας, Τήνος

Πηγή: Airbnb

Σουίτα με πισίνα, Σαντορίνη

Πηγή: Airbnb

Βίλα, Μαλεβίζι, Χανιά

Πηγή: Airbnb

Βίλα με πισίνα, Σαντορίνη

Πηγή: Airbnb

Κατοικία, Μύκονος

Πηγή: Airbnb

Κατοικία, Λέρος

Οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς

Με βάση τη σημαντική αύξηση του όγκου αναζητήσεων για καλοκαιρινές διαμονές φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε οικονομικά προσιτό προορισμό για την ερχόμενη περίοδο διακοπών.

Ακολουθούν οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς προορισμούς στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα από 100 δολάρια τη βραδιά:

  • Καλλιθέα, Αττική
  • Χίος
  • Παγγαίο, Βόρεια Μακεδονία & Θράκη
  • Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Κεντρική Μακεδονία
  • Ερμούπολη, Σύρος
  • Ικαρία
  • Κως
  • Λευκάδα
  • Θεσσαλονίκη
  • Θερμαϊκός

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα συνεχίζουν να μένουν περισσότερο

Περισσότερες από 1 στις 7 κρατήσεις για διανυκτέρευση που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν για 28 ημέρες ή περισσότερες, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες υιοθετούμε μια νέα ελευθερία στον τρόπο που ζούμε και ταξιδεύουμε, διαπιστώνει η airbnb.