Παρέμβαση της κυβέρνησης με σκοπό να μειώσει το κόστος των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το οποίο τη φετινή τουριστική σεζόν είναι ιδιαίτερα αυξημένο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Ήδη σήμερα πρόκειται να λάβει χώρα ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί ο τρόπος που θα παρέμβει η κυβέρνηση. Η πιο πιθανή επιλογή είναι να πρόκειται για κάποιου τύπου pass, ενώ δεν αποκλείεται και η επιδότηση για τις άγονες γραμμές.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Το απόγευμα αναμένεται να κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος τόνισε πως «εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις»