Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Για αυτό και στο νέο τόμο του απόλυτου οδηγού για το ελληνικό καλοκαίρι, του θρυλικού περιοδικού «Διακοπές» που έσβησε φέτος 55 κεράκια, insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί. Πριν ξεφυλλίσουμε τις 360 χορταστικές σελίδες του και εξερευνήσουμε τους 136 υπέροχους ελληνικούς προορισμούς που παρουσιάζει, συστηνόμαστε με τους ανθρώπους που τους γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Λαυρέντης Χωραΐτης

Illustrator, Graphic Artist – Δημιουργικό γραφείο Flipping Bird, Δυτική Μεσσηνία

Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Η ευζωία πρώτα απ’ όλα έχει να κάνει με τη θεώρηση της ζωής. Προσωπικά, δεν την παίρνω πολύ πάντα. στα σοβαρά. Έτσι καταφέρνω να μπ «με χαλάει» τίποτα. Μόνο με αυτό το επίπεδο ψυχικής ηρεμίας τη ζωή γίνεται καλύτερη. Τα θεμέλια δηλαδή τα θέτεις μόνος σου. Στη συνέχεια δημιουργείς τις συνθήκες ώστε να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Για μένα, αυτές είναι ο τόπος και ο τρόπος. Ζω με την πολυμελή οικογένειά μου στη δυτική ακτή της Μεσσηνίας, στο μεγάλο Μεσσηνιακό κάμπο αγναντεύοντας τη θάλασσα. Με δυο λόγια, έχω τα πάντα.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Το σημαντικότερο είναι η επαφή με τη φύση. Αυτή είναι η ευκαιρία να συντονιστούμε με την αρμονία γύρω μας, κάτι που επιφέρει και αρμονία εντός. Έχω την τύχη η σύζυγός μου, Klaudia Delmer, να είναι από τις πρώτες πιστοποιημένους forest bathing guides στην Ελλάδα, μιας τεχνικής που μετατρέπει μια βόλτα σε ένα αγνό φυσικό περιβάλλον σε εμπειρία πολλών αισθήσεων και φυσικά του… εκμεταλλεύομαι σε κάθε ευκαιρία.

Εννοείται πως μου αρέσει κι εμένα να κάθομαι για ένα μεζέ και δυο τσίπουρα στην πλατεία των Γαργαλιάνων πού και πού αλλά μια ποδηλατάδα με τα παιδιά.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

Εδώ μπορεί κάποιος να κολυμπήσει σε μία από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο, την Βοϊδοκοιλιά και σε 5′ να περπατάει σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια, στους καταρράκτες του Καλάμαρη. Όσο για το πού θα πάτε προς βρώση: Στη Μαραθόπολη για ψάρι στην Πύλο για τσίπουρο κάτω από τα πλατάνια και στην πλατεία των Γαργαλιάνων για μεζέ.

Ανακαλύψτε ξανά τη χώρα μας στην ειδική έκδοση «Διακοπές» που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα περίπτερα. 55 χρόνια τώρα ξέρουμε την Ελλάδα καλύτερα από όλους.