Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Για αυτό και στο νέο τόμο του απόλυτου οδηγού για το ελληνικό καλοκαίρι, του θρυλικού περιοδικού «Διακοπές» που έσβησε φέτος 55 κεράκια, insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί. Πριν ξεφυλλίσουμε τις 360 χορταστικές σελίδες του και εξερευνήσουμε τους 136 υπέροχους ελληνικούς προορισμούς που παρουσιάζει, συστηνόμαστε με τους ανθρώπους που τους γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. 

Σπύρος Λειβαδιώτης

Αθλητής, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, Ζάκυνθος

Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Ευζωία θα έλεγα πως είναι να πέφτεις στο κρεβάτι το βράδυ και να έχεις κουραστεί για πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Να μην έχεις σπαταλήσει το χρόνο σου. Εγώ νιώθω γεμάτος και χαρούμενος όταν έχω περάσει τη μέρα μου με την οικογένεια και κάνοντας προπόνηση στο άθλημά μου, παρ’ όλο που πολλές φορές η κούραση είναι μεγάλη.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Στη Ζάκυνθο απολαμβάνω να προπονούμαι στο ορεινό τρέξιμο στο βουνό του Σκοπού αγναντεύοντας το Ιόνιο, την πόλη της Ζακύνθου και όλη τη νοτιοδυτική πλευρα του νησιού – με highlight τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν κάνω βουτιά στη παραλία της Καρέτα-Καρέτα στο Καλαμάκι.

Έχω φροντίσει όλα αυτά που μου κάνουν τη ζωή όμορφη να περιλαμβάνονται στη καθημερινότητά μου, ανελλιπώς. Το χόμπι μου είναι το ορεινό τρέξιμο (τρέχω σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό)  γεγονός που στη Ζάκυνθο είναι απολαυστικο γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ταυτόχρονα. Επίσης, η ποδηλασία στη Ζάκυνθο έχει να προσφέρει απίστευτα τοπία φυσικής ομορφιάς και παραδοσιακους οικισμούς, έτοιμους να τους ανακαλύψει ο ποδηλάτης.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

  • Εκτός από πολλές και διαφορετικές παραλίες, τις περιπατητικές και ποδηλατικές βόλτες.
  • Να επισκεφθει το Μαραθονήσι και τις Γαλάζιες Σπηλιές στο Κερί και στο Κορίθι, στο Ναυάγιο ή να κάνει τον γύρο του νησιού με καραβάκια.
  • Μπορεί να γευτεί παστέλι και μαντολάτο από μικρούς παραγωγούς του νησιού όπως και ντόπια παραδοσιακά φαγητά, καθώς φημιζόμαστε για την κουζίνα μας.
  • Στο παραδοσιακό εστιατόριο «Ο Σταυρος τση Μπόχαλης» στη Μπόχαλη πάνω από τη Χώρα, μπορείς να απολαύσεις τοπικές συνταγές μαγειρεμένες σε ξυλόφουρνο, ακούγοντας καντάδες, παραδοσιακή μουσική της Ζακύνθου.
  • Στο Αργάσι το εστιατόριο Cavo πάνω στο κύμα με εκπληκτική θέα στην πόλη της Ζακύνθου και στην Πελοπόννησο φημίζεται για την ελληνική δημιουργική κουζίνα του. Επίσης στο Βασιλικό, στο Porto Roma, μετά το μπάνιο μπορείς να φας φρέσκο ψάρι που ξεφορτώνουν τα καΐκια όλη μέρα.

Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά της Ζακύνθου και ολόκληρης της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο, στο περιοδικό «Διακοπές» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.