Την έντονη δυσαρέσκεια του για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έλαβε χώρα μέσα στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του «η εκδήλωση ηλεκτρονικής μουσικής η οποία έλαβε χώρα στην ορθόδοξη εκκλησία της Σμύρνης, μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει».

«Τέτοιου είδους προσβλητικές ενέργειες σε μνημεία που κατά το παρελθόν υπήρξαν χώροι θρησκευτικής λατρείας,είναι απερίφραστα καταδικαστέες και σίγουρα δεν προάγουν τον σεβασμό της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς», καταλήγει ο κ. Μπαράν.

«Λυπούμαστε εξαιρετικά»

Η διοργάνωση του εν λόγω πάρτι προξένησε την άμεση και αυστηρή αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».

Αυστηρή ήταν και η κριτική από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, καθώς ο δήμαρχος Σμύρνης είναι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεταμέλεια.

Ο δήμος Σμύρνης μεταφέρει την ευθύνη στην διοργανώτρια εταιρεία, και με ανακοίνωση του δικαιολογείται λέγοντας ότι ο δήμος δεν είχε σχέση με την εκδήλωση, αλλά απλώς παραχώρησε την άδεια. Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του: «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».