Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Οι πυροσβέστες έδωσε ολονύκτια μάχη με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ ενώ ήδη με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς η φωτιά καίει ψηλά στο βουνό του προφήτη Ηλία, σε δυσπρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν πολλές μάντρες ζώων.

Η προσπάθεια των πεζοπόρων τμημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώθηκε ανατολικά του οικισμού Μηλάκι, ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό.

Συνελήφθη 75χρονος που κάπνιζε μέλισσες στην περιοχή

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης  ενισχύθηκαν με άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Μακεδονία ώστε πλέον επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες, με πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα. Οπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής  απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Η φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ «Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση», είπε ο Γιάννης Αρτοποιός.

Διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ οι άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε αντίθετα. Πρόσθεσε ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων στην κάμερα της ΕΡΤ που επιβειβαιώνουν  ότι η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε κάποιες εργασίες.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι: Καλύτερη η εικόνα, απογειώθηκαν εναέρια μέσα – Συνελήφθη 75χρονος
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι: Καλύτερη η εικόνα, απογειώθηκαν εναέρια μέσα – Συνελήφθη 75χρονος