Εντυπωσιασμένοι από την Κρήτη έφυγαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που την επισκέφθηκαν πρόσφατα. Τους λόγους αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Τους βλέπεις έτσι σοβαρούς, προσηλωμένους στο καθήκον τους, Γερουσιαστές άλλωστε είναι που πήγαν στην Σούδα συνοδευόμενοι από 30 και πλέον στρατιωτικούς ακολούθους, αλλά δεν γνώριζαν τι θα συναντήσουν εκτός βάσης σημειώνει η ίδια πηγή.

Εκείνο που πραγματικά τους ξετρέλανε ήταν οι… λουκουμάδες πασπαλισμένοι με κρητικό μέλι. Τέτοιο «πράγμα» δεν είχαν ξαναφάει και όταν η Ντόρα Μπακογιάννη τους πρόσφερε τους λουκουμάδες, έδειξαν να τους απολαμβάνουν ενθουσιασμένοι.

Ο λόγος για τους 6 Αμερικανούς γερουσιαστές που βρέθηκαν στην Σούδα και έκαναν στην βάση επιθεώρηση. Είδαν τα πάντα, κατάλαβαν την σημασία τους, κατανόησαν αμέσως γιατί την ονομάζουν αβύθιστο αεροπλανοφόρο και εν συνεχεία πήγαν στο σπίτι της Ντόρας για συζήτηση (για ενημέρωση) και φαγητό.

Πάμε πρώτα στη συζήτηση. Υπήρξε εκτενής κουβέντα για τα συμβαίνοντα στην περιοχή μας, με την Ντόιρα να ενημερώνει με σαφήνεια τις θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και βεβαίως συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.