Η ατζέντα της ημέρας: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη – Η ολονύχτια μάχη στο Αλιβέρι – Ο καύσωνας που πλησιάζει

Με οικονομικές εξαγγελίες από την κυβέρνηση και κριτική από την αντιπολίτευση ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή η πρώτη μέρα της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

1

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης

  • Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο: Από 1/1/2024 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, με οριζόντιες αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους ύστερα από 15 χρόνια. Ειδική έμφαση δίνεται στις αμοιβές όσων κατέχουν θέση ευθύνης, σε αυτούς που έχουν οικογένεια.
  • Market Pass, Youth Pass: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επέκταση του Market Pass για τους επόμενους μήνες, για την κάλυψη του 10% των μηνιαίων αγορών των περισσότερων νοικοκυριών και Youth Pass ύψους 150 ευρώ σε κάθε νέο και νέα 18 και 19 ετών για ταξίδια και πολιτιστικές δράσεις, από τον Σεπτέμβριο.
  • Τεκμήρια, εισφορές: Ακόμη, θα υπάρξει μείωση των τεκμηρίων κατά 30%, υποχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ακόμη μονάδα και σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.
2

Η στάση της αντιπολίτευσης

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος εξουσίας, το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και ο πυλώνας της δημιουργίας μίας προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα και την κοινωνία», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.
  • Βάπτισμα του πυρός για Ανδρουλάκη: «Οι προτάσεις μας θα είναι δίκαιες κι εφαρμόσιμες για να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης που μίλησε πρώτη φορά ως επικεφαλής του ΠαΣοΚ στη Βουλή.
  • Οι αναφορές Στίγκα, Νατσιού: Το δημογραφικό ανέδειξε ως το σημαντικότερο πρόβλημα ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, και χαρακτήρισε την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας άμεση προτεραιότητα του κόμματός του. «Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και τον φασισμό και σε ο,τιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες προς εμάς ιδεολογίες», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Δίκη Άλκη Καμπανού: Βγήκε η απόφαση για τους «12»

  • Ομόφωνα ένοχοι: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ομόφωνα την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων που δολοφόνησαν τον 19χρονο Άλκη, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους.
  • Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δικηγόροι: Οι δικηγόροι αιτήθηκαν προς το δικαστήριο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου βίου, ενώ, κατά περίπτωση, αυτά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να υποβάλει την πρότασή της ως προς τη χορήγησή τους ή μη και το δικαστήριο διέκοψε για τις 12 Ιουλίου.
  • Ένταση και αποδοκιμασίες: Μετά την εκφώνηση της απόφασης συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους «12», φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον τους και ζητώντας την καταδίκη τους σε ισόβια κάθειρξη. Αποδοκιμασίες υπήρξαν και προς συγγενικά πρόσωπα τους κατά την αποχώρησή τους από το Δικαστικό Μέγαρο.
4

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι

  • Σε δύσβατο σημείο: Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Μηλάκι και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
  • Δύσκολη νύχτα: Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος δήλωσε πως η νύχτα αναμένεται δύσκολη. «Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ καθώς η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα» είπε.
  • Φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο: Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει την έκταση της φωτιάς.
5

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού;

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr